TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİ İMZALADIK

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİ İMZALADIK

 

 

Birliğimize bağlı büro iş kolunda çalışan bin işçi için varılan mutabakat neticesinde Toplu İş Sözleşmesi 27 Ocak 2015 tarihinde imzalandı. Sözleşmeyi, Birliğimiz adına Yönetim Kurulu Başkanımız Recep Konuk ile Birliğimiz Genel Müdürü Taner Taşpınar; işçilerimiz adına, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar imzaladı. Yapılan sözleşmeyle işçilerimizin vergi kesintileri de Birliğimiz tarafından karşılanacak

Toplu İş Sözleşmesi imza töreninde konuşan Birliğimiz Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, dünya ekonomisinde büyük öneme haiz kooperatiflerin değerinin Türkiye'de yeni yeni anlaşıldığını belirtti. "Pankobirlik ve iştirakleri olarak kooperatiflerin önemine dair algıyı değiştirmeye başladık. Kooperatifler için şu önemlidir: Kazandıklarımızı beraber olduklarımızla, ortaklarımızla paylaşıyoruz" diyen Konuk, Toplu İş Sözleşmesi için de, aile içinde pazarlık olmayacağını, bu yüzden işçilerin taleplerini kabul ederek sözleşmeye imza koyduklarını vurguladı.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ise yaptığı konuşmada, Koop-İş Sendikası ile Pankobirlik arasında güzel bir anlaşmaya imza attıklarını belirterek, işçinin taleplerini kabul ettiği için Birliğimize teşekkür etti. Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar ise verimliliği esas alan bir sözleşme yaptıklarını belirtti.

Toplu İş Sözleşmesinin; en başta emekçilerimize, Koop-İş Sendikasına ve Birliğimize hayırlı olmasını diliyoruz.